دفتر نظارت شهرستان در تأیید یا رد صلاحیت کاندیداها، صاحب رأی نمی باشد

ساخت وبلاگ
پایگاه خبری تحلیلی سلام فسا:شورای نگهبان در راستای تحقق اهداف متعالی خود به مقتضای اصل ۹۹ قانون اساسی، نظارت بر انتخابات مختلف را بر عهده دارد که تحقق این نظارت ها تضمینی برای اجرای صحیح قانون اساسی و حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد بود. به همین منظور، شبکه نظارت بر انتخابات در چهارچوب قانون به گونه ای طراحی شده که بتواند این رسالت را به بهترین وجه شفاف و روان و مطمئن، هدایت و اجرا نماید. شورای نگهبان به صورت مستقیم و از طریق هیأت های نظارت این مهم را اعمال می نماید. برای آشنایی بیشتر با نحوه انجام این وظیفه خطیر در شهرستان فسا در آستانه ۲۶ تیرماه سالروز تشکیل شورای نگهبان رفته ایم سراغ سیدحسین موسوی که سرپرستی دفتر نظارت و بازرسی انتخابات را بر عهده دارد و در کسوت معلمی است. در این گفت وگو با ما همراه باشید.

لطفاً جایگاه شورای نگهبان را به طور خلاصه تبیین نمایید؟
با سلام و عرض ادب خدمت

عنوان صحیح دفاتر شهرستانی، دفاتر نظارت و بازرسی انتخابات می باشد که به طور خلاصه دفتر نظارت نامیده می شود البته بعضی به اشتباه آن را دفتر شورای نگهبان می نامند. لازم به ذکر است که دفاتر نظارت زیر نظر شورای محترم نگهبان و براساس سیاست های ابلاغی از سوی شورا اداره می شوند.

شما و مردم شریف و متدین شهرستان شهیدپرور فسا، ابتدا بر خود لازم می دانم که در آستانه ۲۶ تیرماه، سالروز تأسیس نهاد مقدس شورای نگهبان به فرمان حضرت امام خمینی (ره) و براساس قانون اساسی متمدن جمهوری اسلامی ایران، تبریک صمیمانه خود را به مردم انقلابی و متدین شهرستان عرض نمایم. طبق قانون اساسی، شورای محترم نگهبان وظیفه حراست و پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام را بر عهده دارد و بر این اساس و طبق قانون، وظایف مشخصی بر عهده این شورا قرار داده شده است که مهم ترین آن ها عبارتند از: ۱. تطبیق قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی با شرع و قانون اساسی ۲. تفسیر قانون اساسی ۳. نظارت استصوابی بر انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آراء عمومی (همه پرسی).

مفهوم نظارت استصوابی چیست؟
طبق قانون، نظارت شورای نگهبان بر انتخابات، استصوابی است به معنی نظارت مؤثر، عام و همه جانبه و در تمام مراحل که در مقابل آن نظارت استطاعی است که نظارتی بی خاصیت و فقط در حد اطلاع می باشد.

لطفاً توضیح دهید که عنوان صحیح دفاتر شهرستانی چیست؟
عنوان صحیح دفاتر شهرستانی، دفاتر نظارت و بازرسی انتخابات می باشد که به طور خلاصه دفتر نظارت نامیده می شود البته بعضی به اشتباه

با اطمینان خاطر به شما عرض می کنم که هیأت نظارت شهرستان در ادوار گذشته و انتخابات اخیر به طور کامل بی طرفی خود را حفظ کرده و فقط به وظایف قانونی خود عمل کرده اند.

آن را دفتر شورای نگهبان می نامند. لازم به ذکر است که دفاتر نظارت زیر نظر شورای محترم نگهبان و براساس سیاست های ابلاغی از سوی شورا اداره می شوند.

وظیفه اصلی دفاتر نظارت شهرستانی چیست؟
نظارت بر برگزاری انتخابات هایی که طبق قانون، نظارت بر آنها به عهده شورای محترم نگهبان می باشد.

ملاک عمل دفاتر نظارت شهرستانی در بحث نظارت بر انتخابات ها چیست؟
ملاک عمل، فقط و فقط اجرای قانون است و هیچ گونه ملاک دیگری وجود ندارد.

چارت تشکیلاتی دفاتر شهرستانی را توضیح دهید.
براساس دستورالعمل های ابلاغی از سوی شورای محترم نگهبان، چارت تشکیلاتی دفاتر عبارت است از: ۱. سرپرست دفتر ۲. هیأت نظارت منصوب از طرف شورای محترم نگهبان که فقط در ایام انتخابات شکل می گیرد. ۳. سر ناظر ۴. ناظر مسئول ۵. ناظر که هیأت ها، سرناظرین، ناظر مسئولین و ناظرین محترم به صورت فصلی و فقط در ایام انتخابات انجام وظیفه می نمایند.

ملاک انتخاب ناظرین چیست؟
تدین و تقوی، توانمندی و علاقه و بی طرفی و عدم وابستگی به احزاب و گروه های سیاسی مؤثر در انتخابات ها. لازم به ذکر است که ناظرین محترم دفاتر

طبق قانون، هیأت نظارت شهرستان در تأیید و یا رد صلاحیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی صاحب رأی نمی باشد و مرحله اول این امر در هیأت اجرایی شهرستان و مراحل بعدی در هیأت نظارت استان و مرکز صورت می پذیرد.

نظارت به صورت ثابت عضو مجموعه هستند و آموزش های لازم را برای انجام وظیفه نظارتی خود به نحو احسن و به طور مستمر در طول سال می بینند و دفاتر با اعضای خود ارتباط مستمر و دائمی دارند و این اعضا موظفند در جلسات فصلی و بصیرتی شرکت کنند.

نحوه انتخاب اعضای هیأت نظارت شهرستان چگونه است؟
شش نفر از طرف هیأت نظارت استان به هیأت مرکزی نظارت در تهران معرفی می شوند و هیأت مرکزی نظارت با بررسی هایی که انجام می دهد سه نفر را به عنوان هیأت نظارت شهرستان انتخاب و برای آنها حکم صادر می نماید.

هیأت های نظارت تا چه حد بی طرفی خود را در ایام انتخابات حفظ می کنند؟
به حمدالله با اطمینان خاطر به شما عرض می کنم که هیأت نظارت شهرستان در ادوار گذشته و انتخابات اخیر به طور کامل بی طرفی خود را حفظ کرده و فقط به وظایف قانونی خود عمل کرده اند. به گونه ای که حتی در ایام برگزاری انتخابات ها ناظرینی که وابستگی به کاندیداهای خاصی دارند از مجموعه کنار گذاشته شده اند و به کارگیری نشده اند و نمونه های متعددی در این زمینه وجود دارد.

حدود اختیارات هیأت نظارت شهرستان در تأیید و رد صلاحیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی چیست؟
طبق

تنها انتخاباتی که شورای محترم نگهبان و دفاتر نظارتی وابسته به آن هیچ گونه دخالتی در برگزاری و نظارت آن ندارند، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا می باشد و نظارت بر این انتخابات طبق قانون به عهده مجلس شورای اسلامی می باشد.

قانون، هیأت نظارت شهرستان در تأیید و یا رد صلاحیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی صاحب رأی نمی باشد و مرحله اول این امر در هیأت اجرایی شهرستان و مراحل بعدی در هیأت نظارت استان و مرکز صورت می پذیرد. بنابراین هیأت نظارت شهرستان هیچ گونه رأیی در تأیید یا صلاحیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی شهرستان ندارد.

پس وظیفه هیأت نظارت شهرستان چیست؟
نظارت بر برگزاری انتخابات از ابتدا تا انتها از قبیل: ۱. تأیید لیست معتمدین که توسط فرماندار ارائه می شود. ۲. نظارت بر انتخاب اعضاء هیأت اجرایی که توسط معتمدین صورت می گیرد. ۳. حضور فعال در جلسات هیأت اجرایی که البته هیأت نظارت در این جلسات صاحب رأی نمی باشد. ۴. سازماندهی ناظرین برای نظارت بر برگزاری انتخابات در شعب اخذ رأی. ۵. تأیید نهایی انتخابات برگزار شده طبق قانون.

به عنوان آخرین سؤال بفرمایید که در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا وظیفه دفاتر نظارت و هیأت های نظارت چیست؟
تنها انتخاباتی که شورای محترم نگهبان و دفاتر نظارتی وابسته به آن هیچ گونه دخالتی در برگزاری و نظارت آن ندارند، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا می باشد و نظارت بر این انتخابات طبق قانون به عهده مجلس شورای اسلامی می باشد.

سلام فسا...
ما را در سایت سلام فسا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار salamfasa بازدید : 124 تاريخ : دوشنبه 28 تير 1395 ساعت: 8:25