انتقاد امام جمعه فسا از قاچاق کالا از مبادی ورودی رسمی کشور

ساخت وبلاگ
گزیده ی خطبه های نماز جمعه ی مورخه ۸/۵/۱۳۹۵

خطیب: علی طهماسبی
خطبه ی اول
هفته های گذشته عرض کردیم که عشق و محبت، ریشه ی بسیاری از عمل ها و عکس العمل های انسانی است، و ردّ پای عشق را در بسیاری از حوادث می توان یافت. و گفتیم اگر این عشق، خدایی باشد، سمت و سوی حرکت انسان هم خدایی خواهد شد. و عرض کردیم برای ورود به خانه ی عشق کلید لازم است، بدون کلید نمی شود قفل در را باز کرد و وارد خانه شد. شناخت و معرفت، نعمت شناسی و یادآوری نعمت، و نیز درخواست از خدای متعال، سه کلیدی بود که گفتیم انسان برای ورود به خانه ی عشق به آن ها نیاز دارد.

و اما چگونه می توان فهمید که عشق و محبت انسان به خدای متعال، حقیقت دارد و صرف ادّعا نیست؟ به عبارت دیگر: نشانه های محبت الهی چیست؟ علمای علم اخلاق چند نشانه برای محبت الهی ذکر کرده اند که من به مهمترین آنها ان شاءالله اشاره می کنم:

اولین اثر از آثار عشق و محبت الهی، ترک گناه و معصیت است. از نشانه های مهم دوستی با خدا اجتناب از نافرمانی اوست. چون ارتکاب گناه، انسان را از محبوب دور می کند، لذا دوستی خدا با ارتکاب معصیت و گناه قابل جمع نیست. نمی شود کسی ادعای دوستی با خدا کند و در عین حال معصیت و نافرمانی او را داشته باشد. به قول شاعر:

تعصي الإله و أنت تظهر حبّه
هذا لعمرک في الفعال بدیع
لو کان حبّک صادقا لأطعته
إنّ المحبّ لمن أحبّ مطیع

و شاعر فارسی این دو بیت عربی را ترجمه کرد:
تو نافرمان معبودیّ و گویی دوستش دارم
به جانت این بود در کارها امری بدیعانه
گرَت در دوستی صادق بُدی فرمان او بُردی
که باشد دوست را با دوستش رسمی مطیعانه.

مرحوم ملا حسینقلی همدانی استاد بزرگ علم اخلاق که خیلی از علمای علم اخلاق بی واسطه یا با واسطه شاگرد این آیت حق هستند، در یک نامه ای می نویسد: آنچه این بنده ی ضعیف، از عقل و نقل استفاده نموده ام این است که اهمّ اشیاء از برای طالب قرب، جدّ و سعی تمام در ترک معصیت است. تا این خدمت را انجام ندهی، نه ذکرت، نه فکرت، به حال قلبت فایده ای نخواهد داشت، چرا که پیشکش و خدمت کردنِ کسی که با سلطان در عصیان و انکار است بی فایده خواهد بود. طلب محبت الهی هرگز با معصیت و نافرمانی او قابل جمع نیست، چون معصیت سبب نفرت است، و نفرت با محبت، مانعة الجمع است. ایشان در ادامه می نویسد: پس ای عزیز! چون این کریمِ رحیم، زبانِ تو را مخزنِ کوهِ نور یعنی ذکر اسم شریف قرار داده، بی حیایی است مخزنِ سلطان را آلوده به نجاسات و قاذوراتِ غیبت و دروغ و فحش و اذیت و غیرها من المعاصی نمودن. مخزنِ سلطان باید محلش پرعطر و گلاب باشد، نه نجس مملوّ از قاذورات. و بی شک چون دقت در مراقبت نکرده ای نمی دانی که با جوارح هفتگانه یعنی گوش، زبان، چشم، دست، پا، بطن و فرج، چه معصیت هایی می کنی و چه آتش ها روشن می نمایی، و چه فساد ها در دینِ خودت بر پا می کنی، و چه زخم های عمیقی با شمشیر و نیزه ی زبانت بر قلبت وارد می کنی.

خطبه ی دوم
امشب شب بیست و پنجم شوال، شب شهادت رئیس مذهب جعفری امام ششم ما شیعیان حضرت جعفر بن محمد الصادق علیهما السلام است. این شب حزن و اندوه را به فرزند بزرگوارش امام عصر ارواح العالمین له الفداء و به همه ی شما شیعیان و ارادتمندان به آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض می کنم. ان شاءالله در مجالسی که امشب و فردا به همین مناسبت در مساجد و هیئات تشکیل می شود شرکت کنید. فردا ان شاءالله هیات سینه زنی از مدرسه ی علمیه سفیران به طرف بازار حرکت خواهد کرد، همه ی بازاریان عزیز و سایر اقشار برای عرض ارادت به امام صادق علیه السلام در این برنامه شرکت کنند. فردا مغازه ها باید بسته باشد. شهادت امام صادق روز مهمی است که به عنوان تعطیل رسمی اعلام شده است. من شنیده ام بعضی ها غافلند و امروز عصر و امشب برنامه ی عروسی در نظر دارند. حتما گوشزد کنید و آنهایی که غافلند و متوجه نیستند را متوجه کنید امشب شب شهادت امام صادق است و امام صادق رئیس مذهب جعفری است. حتما باید حرمت این شب نگه داشته شود. هم نیروی انتظامی و هم مردم حواسشان جمع باشد که حرمت این شب شکسته نشود.

امام صادق علیه السلام نهصصت تولید علم را که در زمان پدر بزرگوارشان امام باقر علیه السلام آغاز شد به اوج شکوفایی رساند. این دو امام همام عملا به مسلمانان فهماندند برای اینکه عزیز باشند، برای اینکه مقتدر باشند، برای اینکه دیگران بر آنها سلطه پیدا نکنند، باید به این فرمایش جدشان امیرالمؤمنین علیه السلام توجه شود که فرمود: العلمُ سلطانٌ، علم، قدرت و سلطه می آورد. شما نگاه کنید شاگردانی که امام باقر و امام صادق علیهما السلام تربیت کردند علمداران دانش در رشته های مختلف شدند. و دیگران علم و دانششان را از شاگردان امام باقر و امام صادق علیهما السلام یاد گرفته اند. نهضت تولید علم که در زمان آن بزرگواران به راه افتاد هیچگاه نباید تعطیل شود. اینکه رهبر معظم انقلاب مدّ ظله العالی مرتب سفارش به علم می کنند، مرتب سفارش می کنند که از نظر علمی باید خودمان را قوی کنیم، برای همین است. اگر از نظر علمی ضعیف باشیم دیگران به ما زور می گویند، اگر از نظر علمی قوی باشیم می توانیم عزت و افتخار خودمان را حفظ کنیم.

اول ذی القعده ولادت با سعادت حضرت فاطمه ی معصومه کریمه ی اهلبیت سلام الله علیها و همچنین آغاز دهه ی کرامت را در پیش داریم. ان شاءالله هفته ی آینده در خصوص این بانوی مکرّمه و دهه ی کرامت با شما سخن خواهم گفت.

امروز هشتم مرداد سالروز ارتحال عالم ربّانی معلم اخلاق، مرحوم آیت الله میرزا علی مشکینی رضوان الله تعالی علیه امام جمعه ی قم و رئیس مجلس خبرگان رهبری است که در سال ۱۳۸۶ روح بلندش به ملکوت اعلی پیوست. در زمان ما مرحوم آیت الله مشکینی برای علما و حوزویان ما می تواند اسوه ی حسنه باشد. ایشان این را ثابت کرد که می شود در این زمان نیز همانند علمای سابق از کرامات برخوردار بود. سراسر وجود این مرد، تقوا بود. وقتی که در نماز جمعه حاضر می شد و صحبت می کرد همه ی مردم اعم از عالم و عامی از موعظه های پربارش بهره مند می شدند. خداوند روح این عالم بزرگوار را با ارواح طیبه ی موالیانش ائمه ی هدی علیهم السلام محشور بفرماید.

یازدهم مردادماه سالروز شهادت رهبر مشروطه ی مشروعه ی ایران شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری است که در سال ۱۲۸۸ شمسی به شهادت رسید. در روز هشتم مردادماه حدود هشتاد نفر مسلح ارمنی به منزل شیخ هجوم آوردند و در دهم مردادماه در یک دادگاه فرمایشی انگلیسی به ریاست یک روحانی نمای بی سواد به نام ابراهیم زنجانی، شیخ شهید را محاکمه و به اعدام محکوم نمودند که در یازدهم مردادماه این حکم اعدام اجرا شد. انگلیسی ها و مزدورانش از این حادثه بسیار خوشحال شدند و از اینکه توانستند یک مانع را از سر راه خودشان بردارند ابراز خرسندی و خوشحالی کردند، و بعد هم نقشه های شیطانی خودشان را اجرا کردند.

مردم ما بحمدالله از این حوادث، درس خوبی گرفتند. انقلابی که مردم در زمان مشروطه کردند شکست خورد و مشروطه تبدیل به حکومت استبدادی شد. اما در زمان ما مردم قدر امام را دانستند، خود امام و علما ی دیگر که رهبری انقلاب را بر عهده داشتند با مردم صادق بودند و مردم را به حضور در صحنه دعوت کردند. لذا می بینیم مردم ما بعد از گذشت سی و چند سال از انقلاب کماکان در صحنه حاضرند و از دستاوردهای انقلاب دفاع می کنند.

اول اگوست که امسال برابر است با یازدهم مردادماه به نام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است. تغذیه با شیر مادر به عنوان یک حق مسلم و مهم برای کودک در اسلام به رسمیت شناخته شد. این حق به این جهت اهمیت دارد که شیر مادر، کامل ترین و سالم ترین غذا برای کودک است. و رشد جسمی و همچنین پرورش عاطفی و روحی طفل را به بهترین صورت فراهم می آورد. تحقیقات علمی نیز نشان می دهد که ترکیبات شیر از هنگام ولادت طفل تا پایان دوران شیردهی با نیازهای غذایی و سلامتی و ایمنی کودک تناسب کامل دارد.

خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: و الوالدات یرضعن أولادهنّ حولین کاملین، مادران باید بچه هایشان را دو سال تمام شیر بدهند. برخی ها از این آیه استفاده ی وجوب کرده اند و گفته اند بر مادر واجب است که بچه اش را شیر بدهد و بدون عذر، حق ندارد شیر دادن را ترک کند، گر چه اگر مطالبه ی مزد کند بر پدر بچه واجب است که مزد شیردهی مادر را به او بپردازد.

در روایات ما هم به شیر مادر توجه ویژه شده است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: هیچ شیری برای تغذیه ی کودک با برکت تر از شیر مادر نیست. همچنین در روایات آمده است که شیردادن طبیعت نوزاد را تغییر می دهد، لذا سفارش شده است زنان با تقوا را برای شیردادن انتخاب کنید و از شیرِ زنهای احمق، دیوانه، بدکاره و بی تقوا اجتناب کنید. پیامبر اکرم به ام سلمه فرمود: هنگامی که زن باردار می شود همانند روزه دار و شب زنده داری است که با جان و مال خود در راه خدا جهاد می کند، و زمانی که وضع حمل می کند از چنان پاداشی برخوردار می شود که هیچکس از عظمت آن آگاه نیست. و هر گاه فرزند خود را شیر دهد در برابر هر مکیدن نوزاد، پاداشی به او می دهند که برابر است با آزاد کردن بنده ای از فرزندان اسماعیل پیامبر. و هنگامی که از شیر دادن فرزند خود فارغ شود فرشته ی بزرگواری به او می گوید: تمام گناهان گذشته ات بخشیده شده است.

من نمی دانم چرا عده ای می خواهند با تأسّی به غربی ها، این همه عظمت و ارزش را از زن های ما بگیرند؟ متاسفانه کار بیرون برای زن های ما تبدیل به یک ارزش شده است. من با کار بیرون زن، مخالف نیستم، بلکه حتی معتقدم تصدّی بعضی از شغل ها برای خانمها همانند پزشک زن، پرستار زن، معلم زن، حتی پلیس زن، گاهی به حد وجوب می رسد. اما نباید این را به عنوان یک ارزش بدانیم. زن وقتی ارزش دارد که به کار اصلی اش برسد، و کار اصلی زن، خانه داری، شوهر داری، بچه داری و پرورش فرزند است. واقعا مادرهایی که فرزندانشان را ساعت های طولانی به مهد کودک ها می سپارند و از نظر عاطفی به فرزندانشان نمی رسند و کار بیرون برایشان از اولویت برخور دار است، فردای قیامت چه پاسخی دارند؟ وقتی زن کار بیرونش ارزش دارد که او را از کار خانه اش غافل نکند. او را از بچه داری و خانه داری که شغل اصلی زن است باز ندارد. متاسفانه دولت ما و سمت و سوی حرکت مسئولین ما هم در این جهت نیست. چه معنا دارد زن شاغل همانند مرد، هشت ساعت کار کند؟ این ظلم به زن است که وظیفه ی خانه داری و بچه داری بر عهده اش بگذاریم و بعد بگوییم همانند مردها باید هشت ساعت کار کنند. زن های شاغل ما حتما باید ساعت کارشان تقلیل پیدا کند. زن شاغل حداقل باید نه ماه مرخصی زایمان داشته باشد، چون نوزاد در شش ماهه اول، ساعت به ساعت شیر می خواهد. این برنامه ها باید جدی گرفته شود تا خللی به بنیان ارزشمند خانواده وارد نشود.

نکته ای در خصوص مبارزه با قاچاق و فساد عرض کنم. متاسفانه بحث مبارزه ی با قاچاق چندان جدی نیست. اینکه دهها کانتینر از مبادی ورودی رسمی کشور، کالای قاچاق وارد می شود نشان می دهد که مسئولین در مبارزه ی با قاچاق جدی نیستند. باید آن قدر جدیت وجود داشته باشد که از مبادی ورودی رسمی کشور ما حتی یک بسته ی کالای قاچاق وارد نشود چه برسد به کانتینر کانتینر. قاچاق، بزرگترین ضربه را به تولید می زند، وقتی تولید ما لطمه بخورد اشتغال از بین می رود، و وقتی که فرصت های اشتغال از بین رفت، جوانان ما بیکار می شوند.

اما در خصوص مبارزه با فساد، من اخیرا شنیده ام که سخنگوی دولت گفته است که بعضی از مدیران شرکت ها می توانند تا هیجده میلیون و پانصد هزار تومان در ماه حقوق بگیرند. این ظلم است. مگر بین یک کارمند عادی با او چقدر فرق است که این همه فاصله ی حقوقی وجود داشته باشد؟ بله بعضی ها تخصص دارند و سواد بیشتری دارند و تخصص شان مورد احتیاج است، اما باید سقفی مشخص شود که ظلم نباشد. این که در قانون آمده است سقف حقوق، هفت برابر حداقل حقوق باشد، به نظر می رسد چیز معقولی است، اما پرداخت حقوق بیشتر، ظلم در حق دیگران است. انسان تأسف می خورد یک مدیری به خودش جرات می دهد که دهها میلیون تومان حقوق بگیرد اما یک عده در این کشور همانند کارگران شهرداری چندین ماه حقوق نگرفته باشند. مسئولین باید با این فسادها برخورد جدی کنند. مردم وقتی که ببینند با فساد برخورد می شود دلگرم می شوند، اما اگر بی خیالی مسؤولان را ببینند دلسرد می شوند.

از جناب سرهنگ رحمانی فرمانده ی محترم سابق ناحیه مقاومت بسیج سپاه فسا و از زحماتی که در این چند سال کشیده اند تقدیر و تشکر میکنیم، و خیر مقدم می گوییم به جناب سرهنگ شیبانی، ان شاءالله در مسئولیت جدیدشان موفق و موید باشند.

سلام فسا...
ما را در سایت سلام فسا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار salamfasa بازدید : 167 تاريخ : دوشنبه 11 مرداد 1395 ساعت: 13:57